dvw-1301544
0

Daniël Von Weinberger

Daniël Von Weinberger (Antwerpen, 1950) studeerde van 1965 tot 1973 juweelkunst, mode en theatervormgeving aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Antwerpen. Hij leerde emailleertechnieken aan de Bezalel Academy of Arts and Design in Jerusalem en keerde vervolgens terug naar Antwerpen om er beeldhouwkunst te studeren.

Hij werkte als theater-, kostuum- en decorontwerper voor opera, ballet, musicals en televisie in België en in Israël en geeft sinds 1977 les aan de afdelingen Juweelkunst, Mode en Theaterontwerp van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten te Berchem.

Hij nam deel aan meer dan 70 collectieve tentoonstellingen in België en het buitenland met sieraden, schilderijen, beeldhouwwerken, Mail Art, Art Box en video’s. Daarnaast was zijn werk te zien in een 30-tal individuele tentoonstellingen en heeft hij als curator meegewerkt aan tentoonstellingen door andere artiesten.

Daniël heeft de reputatie een van de meest extravagante van de moderne sieraadontwerpers te zijn. Hij schept, creëert juwelen met een extra dimensie, extravagante colliers met een ziel en samengesteld uit edelmetaal of plastic, kralen, scoubidous of poppetjes, parels, hout of foto’s waarbij alle materialen worden bewerkt en behandeld met een pure liefde voor het ambacht. Zijn kunst balanceert op de grens tussen schoonheid en lelijkheid. Zijn werk wordt over heel de wereld tentoongesteld totdat het terechtkomt bij de juiste persoon die deze juwelen al dragend vrij tot leven kan laten komen.

In het kader van de opleiding Fotokunst aan de Kunstacademie te Hove werd me de mogelijkheid geboden een aantal van Daniëls kunstwerken te fotograferen, een gelegenheid die ik uiteraard met beide handen aannam.

Klik hier voor mijn foto’s van een aantal van Daniël’s kunstwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *