yasny-1316333
0

Fotomuseum Antwerpen: “You Ain’t Seen Nothing Yet” & Ruud van Empel

You Ain’t Seen Nothing Yet & Ruud van Empel, FotoMuseum Antwerpen, 28.06.2013 tot 6.10.2013.

Fotografie en muziek zijn al jaren onafscheidelijk. Pop- en rockartiesten vragen de beste fotografen om hun muziek een gezicht te geven. You Ain’t Seen Nothing Yet toont werk van fotografen die opvallen door hun eigenzinnige stijl of originele invalshoek. Een intieme blik achter de schermen, een excentriek groepsportret, een iconische albumhoes. Al deze fotografen hebben één ding gemeen: hun liefde voor muziek.

Het FoMu toont werk van onder meer Dean Chalkley (UK, °1968), Daniel Cohen (NL, °1979), Charlie De Keersmaecker (BE, °1975), Ryan McGinley (US, °1977), James Mollison ((KE, °1973), Alex Salinas (BE, °1971), Michael Schmelling (US, °1973), Oliver Sieber (DE, °1966), Alex Vanhee (BE, °1965) en Eva Vermandel (BE, °1974). Daarnaast is er ook plaats voor album art, videoclips, fotoboeken en voor een installatie van Radio Soulwax.

De foto’s van Ruud van Empel (NL, °1958) zijn collages van honderden fragmenten van eigen foto’s die hij samenstelt tot één beeld. Met behulp van Photoshop construeert hij fictieve werelden. Hij toont ons mensen en landschappen die nooit hebben bestaan. De beelden onthullen lieflijke droomwerelden. De schaduwzijde van die schoonheid is echter nooit ver weg.

Klik hier voor de fotoreportage en voor enkele sfeerbeelden van de afterparty.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *