tmfod-1401054
0

The Many Faces of Daniël

Daniël Von Weinberger is een gerenommeerd Joods kunstenaar, vader van 10 kinderen en een gelovig man. Nadat ik in het voorjaar van 2013 enkele van zijn werken fotografeerde in het kader van de opleiding Fotokunst aan de kunstacademie te Hove mocht ik hem een jaar lang volgen: aan het werk in zijn atelier, met zijn leerlingen in de klas, op bezoek bij het modemuseum, bij bevriende kunstenaars, met zijn familie, biddend aan het graf van zijn vader, …

Ook zijn huis en werk mocht ik fotograferen.

Onder de titel “The Many Faces of Daniël” stelde ik van 27 tot 29 juni 2014 een selectie van de beste foto’s tentoon als eindwerk van mijn opleiding Fotokunst aan de kunstacademie van Hove, eindwerk dat door de jury bekroond werd met de prijs “Rik Blomme”.

Klik hier voor sfeerbeelden van de tentoonstelling, van de projectie en van de tentoongestelde foto’s.

Hierbij een bijzonder woord van dank aan Liliane Lacasse, onze lerares, die met veel geduld van ons gedurende 5 jaar betere fotografen heeft gemaakt, voor haar hulp bij het tot stand komen van dit project en voor de foto’s die ze genomen heeft van de bezoekers en de projectie t.g.v. de tentoonstelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *