clz-1500166
0

China Light Zoo

Al meer dan duizend jaar vieren de Chinezen het lichtfeest of Chinees Nieuwjaar op de vijftiende dag van het nieuwe jaar, met honderden lantaarns en lichtjes die huizen en straten sieren. Een ware volksverhuizing komt op gang. Iedereen doet zijn best om, van waar ook ter wereld, naar huis te komen om met vrienden en familie te vieren. Net als hier is Nieuwjaar ook in China het moment om elkaar geluk en gezondheid te wensen.

Van 6 december 2014 tot 18 januari 2015 viert de Zoo van Antwerpen het Chinese lichtfeest met een betoverend lichtspektakel. Elke avond sieren honderden verlichte kunstwerken de Zoo. Een draak van maar liefst veertig meter lang en zes meter hoog, pinguïns, olifanten, leeuwen, wondermooie bloementapijten, tal van lantaarns en vele andere ontwerpen veroveren de tuin.

Sinds half november zijn de Chinese kunstenaars al bezig met het plaatsen van de enorme constructies in de Zoo op traditionele wijze. Eerst worden de vormen uitgetekend op de grond, daarna worden de stalen draden gelast en verbogen tot een waarheidsgetrouw beeld in 3D, vervolgens worden de lichtjes in de structuur bevestigd en overtrokken met meters gekleurd satijn, tot slot worden de kunstwerken afgewerkt met de hand of met de paintbrush.

Klik hier voor beelden van het prachtige spektakel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *