Achter Glas
9

Achter Glas 2017

Ramen zijn de ogen van de huizen. Ze zijn kwetsbaar en vertellen iets over de bewoner. Samen met de voordeuren en de gevels vormen ze het gezicht van de straat.

Tijdens Achter Glas staat of hangt gedurende twee weken achter elk raam van de Mortselsesteenweg te Hove een kunstwerk dat ’s avonds verlicht wordt. Van gevel tot gevel vormt het licht een lint dat symbool staat voor een hechte burengemeenschap. Toch heeft elk werk zijn eigen vorm, kleur, emotionaliteit of rationaliteit en benadrukt het de eigenheid van iedere bewoner en kunstenaar.

Sinds de vorige editie in 2015 in het teken van “Water” is de wereld drastisch veranderd. Ook onze eigen, kleine wereld staat op zijn kop sinds de aanslagen in Brussel. Met zijn allen zijn we onderweg naar een onbekende toekomst. En dat deze écht anders zal zijn is ondertussen duidelijk voor iedereen.

Het drama van de vluchtelingen inspireerde de organisatoren bij de keuze van “Onderweg” als het nieuwe thema. Traditioneel kan het thema ruim geïnterpreteerd worden zodat de niet minder dan 59 kunstenaars, aangevuld met de leerlingen van de 1e, 2e en 3e graad van de Kunstacademie, er hun eigen invulling aan hebben kunnen geven met een boeiende tentoonstelling als resultaat. Niet enkel op de straat zelf maar ook in de kerk, in De Markgraaf en in Podiumcafé De Pomp vind je kunst in de meest uiteenlopende vormen: van beeldhouwwerk, over kalligrafie tot fotografie en gedurfde technologische inbreng.

Op zaterdag 21 januari werd door de burengemeenschap in De Pomp het startschot gegeven voor de 7e editie van Achter Glas. Vanaf 18u werd de Mortselsesteenweg verkeersvrij gemaakt zodat iedereen rustig van de straatanimatie en de openingsavond kon genieten.

De werken blijven nog tentoongesteld tot 4 februari 2017.

Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage van de openingsavond en de tentoonstelling en hier voor de brochure met het programma, informatie over de tentoongestelde kunstwerken en de naam en contactgegevens van de kunstenaars.

 

9 thoughts on “Achter Glas 2017

 1. Ik heb met veel plezier de fotoreportage bekeken: heel mooie, sfeervolle foto’s, en ook de werken zelf zijn mooi gefotografeerd! Ik zou de foto’s van mijn werk best wel op mijn website willen plaatsen, met vermelding van fotograaf Chris uiteraard!

  • Dag Mark
   Altijd leuk om te horen dat mijn foto’s in de smaak vallen.
   Een foto downloaden om ze bv. op uw eigen website te plaatsen kan u door er met de rechtermuisknop op te klikken en ze dan met “Afbeelding opslaan als …” op te slaan.
   Veel succes
   Chris

 2. Erg mooie reportage Chris,
  De sfeer die we trachten op te roepen komt helemaal tevoorschijn.
  Bedankt, bedankt, merci…
  Jos van Achter Glas

  • Leuk om te horen dat ook de organisatoren er blij mee zijn.
   Graag gedaan en van mijn kant uit ook bedankt voor het mooie initiatief dat jullie nu al heel lang volhouden en voor het vele werk dat jullie er achter de schermen telkens weer insteken om er iets moois van te maken.
   Chris

 3. Mooie fotoreportage, Chris.
  Uw foto’s van Daniel had ik reeds gezien. (daniel is een ex leraar van mij)
  Ik heb gelezen dat we onze werken mogen plaatsen op eigen website, met vermelding van uw naam natuurlijk, dit kan?

  marianne
  Mortselsesteenweg 41

  • Uiteraard kan u de foto’s die ik nam van uw werk op uw eigen site gebruiken. Heel graag zelfs.
   En bedankt om mijn naam als fotograaf erbij te willen vermelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *