Lens op de mens
0

Lens op de mens

Van 18 juni tot en met 31 augustus 2017 verandert het centrum van Overpelt in een grote openlucht fototentoonstelling.

Nadat niet minder dan 250 fotografen uit alle continenten beelden instuurden naar Overpelt selecteerde een internationale jury ruim 500 foto’s voor deelname aan de hoofdtentoonstelling. Van de 5 foto’s die ik zelf instuurde voor het festival werden er 4 weerhouden voor deelname.

De voor de hoofdtentoonstelling geselecteerde foto’s werden door de organisatie geprint op vierkante dibond panelen van 60cm en worden aan het publiek getoond op een parcours van ongeveer 2,5 km tegen muren op straat en op zuilen in parkjes. Niet alleen buiten maar ook in CC Palethe, het dienstencentrum PelleMelle en het Mariaziekenhuis Noord-Limburg worden foto’s tentoongesteld op enkele kleine nevententoonstellingen.

Het festival werd op gang getrokken op zondag 18 juni met een academische zitting en een evenement op het Overpeltse marktplein en loopt nog tot 31 augustus.

Klik hier voor een uitgebreide reportage van het festival, de academische zitting en het openingsevent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *